Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Laatste artikelen

Het was feest zaterdag in de studio van Sleutelstad FM. Het wekelijkse radioprogramma Cultuur071 vierde haar 5e verjaardag. Eigenlijk hadden de programmamakers nergens op gerekend, vandaar dat ze raar stonden te kijken dat er taart op tafel stond en meerdere Sleutelstadmedewerkers aanwezig waren.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje014/Cultuur%20071%205%20jaar%201.jpgDe verrassing werd nog groter toen ook cultuurwethouder Robert Strijk namens het college kwam feliciteren.

Lees meer...   (4 reacties)

Vaste lezers weten dat ik regelmatig over het Leidse museum Boerhaave schrijf, zoals bijvoorbeeld over de opening van de watertuin op de binnenplaats door minister Melanie Schultz. Een van mijn laatste bezoeken aan Boerhaave was tijdens de opening van de tentoonstelling Foodtopia in 2015. Elke keer weer is het voor groot en klein genieten in het grote doe-, zie- en denkmuseum. En dan te bedenken dat dit museum omstreeks 2010 nog met sluiting bedreigd werd. Dankzij het publiek, sponsors en enthousiaste medewerkers bleef het museum voor Leiden behouden en ging het zelfs zo goed dat een grote verbouwing noodzakelijk was. Januari 2016 sloot het museum voor een grote verbouwing haar deuren en gaat op 15 december 2017 weer open.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/dommeltje%2021/Boerhaave%20rondleiding%202.jpgGisteren kregen Chris de Waard van Sleutelstad FM en ik een rondleiding door de bouwput van het museum door directeur Dirk van Delft.

Lees meer...   (6 reacties)

Na het succes van vorig jaar kon een herhaling van de reünie van Club 70 natuurlijk niet uitblijven. Zaterdagavond stroomde In Casa weer vol met voornamelijk oude klanten van de roemruchte discotheek Club 70.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/dommeltje%2021/Club%2070%20reuumlnie%20135.jpgDiscotheek Club 70 was in de jaren 70, 80 en begin 90 een begrip in Leiden en vooral in de eerste 20 jaar de place to be om uit te gaan. Zaterdagavond was het dan ook weer gezellig swingend en echt zo'n avond van, hee hallo lang geleden hoe gaat het.

Lees meer...   (5 reacties)

Het is elk jaar vrijwel hetzelfde liedje als ik met vakantie ga is iedereen nog in zomer en vakantiestemming en als ik terugkom is de stad opeens weer helemaal in de ban van 3 October. Het is alsof Leienaren een soort biologische klok hebben die eind augustus/begin september op 3 October wordt gezet. Ach ja, we moeten ons uiteraard goed voorbereiden op het Feest der Feesten en daar werd vandaag een begin mee gemaakt.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/dommeltje%2021/servicepunt%205.jpgOm je goed voor te bereiden werd vanmiddag door de Joffers het 3 October Servicepunt in de Stadsgehoorzaal geopend.

Lees meer...   (11 reacties)

Tijdens onze vakantie komen we vrijwel dagelijks bij bijvoorbeeld B uit terwijl we op weg naar A waren. Dat komt omdat ik op bruine bordjes en gekke zijweggetjes rijd. Ik leg het even uit, het maakt ons niet zo uit waar we terecht komen als we maar zo min mogelijk grote wegen tegenkomen. Lang de weg staan ook overal bruine bordjes met verwijzingen naar bezienswaardigheden. Heel vaak rijden we kilometers, om vervolgens een piepklein watermolentje te zien zo verscholen in het riet dat we er eigenlijk niets van zien, maar het weggetje en de natuur waren mooi en daar gaat het om. Op die manier kwamen we ook terecht bij de kalt wasser geysir in Wallenborn.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/dommeltje%2021/8%20Geyser%202%20-%20kopie.jpgHet was even wachten, maar dan heb je ook wat.

Lees meer...   (8 reacties)

Wij zijn geen wandelaars, dan zou je zeggen wat doe je dan in de Eifel een wandelgebied bij uitstek. Geloof mij, ook voor automobilisten die willen genieten van de kleine weggetjes van dorp naar dorp is het een paradijs.Wat je ook heel leuk alleen maar met de auto kan doen is het wildpark even buiten Daun.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/dommeltje%2021/7%20Wildpark%20Daun%201.jpgVia een 8 kilometer lange route word je langs diverse dieren geleid.In het filmpje onderaan komen alle dieren langs, maar de kleine zwijntjes vond ik echt helemaal geweldig. Het leken wel fors uit de kluiten gewassen gestreepte muisjes.

Lees meer...   (10 reacties)

Een mens is nooit te oud om te leren. Zo merkte ik vandaag dat een pinautomaat een geheel eigen leven kan leiden, maar jou voor grote problemen kan plaatsen. Mensen die mij kennen weten dat ik niet snel kwaad word, maar vanmiddag ontplofte ik bijna. Hill keek mij bewonderenswaardig aan en zei, je ontploft, maar je blijft zo correct en rustig.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/dommeltje010/6%20Luxemburg%20pinnen%204.jpgIk weet dat je met rust meer wint dan met een hoop drukte en tja ik stond ook nog eens midden op straat in Reisdorf, een klein Luxemburgs dorpje.

Lees meer...   (8 reacties)

Ik ben natuurlijk een op en top stadsmens en voor mij zijn bijvoorbeeld 3 October, Lakenfeesten, Koningsdag en Werfpop om er maar een paar te noemen topfeesten. Dan zou je zeggen wat moet je dan bij een of ander 'kneuterig' dorpsfeest ergens in de Eifel. Ik zeg het heel eerlijk, ik smul er van en hoe traditioneler hoe beter. Eigenlijk niet zo gek want ons 3 Octoberfeest hangt ook van tradities aan elkaar.Wat voor ons 3 October is, dat is voor bijvoorbeeld de inwoners van Neuheilenbach het jaarlijkse dorpsfeest.

http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/2017/3%20Dorffest%20Neuheilenbach%201.jpgBij ons is de grote Optocht een van de belangrijkste programma-onderdelen,in Neuheilenbach is dat de parade van historische landbouwtrekkers.

Lees meer...   (7 reacties)

Ben ik nu de enige die dat heeft of komt het bij iedereen voor. De dag voor je vakantie heb je het opeens razend druk met allerlei dingen die je nog even wilt regelen en je schiet maar niet op. Aan de andere kant ook weer wat geluk, nog niets gehoord van de servicedesk van Photobucket maar de foto's zijn vanavond opeens weer terug. Nou ja ergens volgende maand stap ik over op mijn nieuwe site en ben dan van dat soort ellende af, hoop ik. Eigenlijk had ik vandaag ook nog naar het LEF (Leids Eerstejaars Festival) willen gaan, maar de regen vanmiddag hield mij tegen. Ondanks die regen wel even naar De Leidse Hout om Happy even lekker te laten hollen en spelen voor hij morgen de hele dag in de auto zit. En wat denk je, geen hond in De Leidse Hout te bekennen.

Nou ja geen hond, één hond uiteraard, maar die stond wel heel zielig om zich heen te kijken.

Lees meer...   (7 reacties)

De regen kwam 's morgens en het begin van de middag met bakken uit de lucht. Niet het lekkerste weer voor een watersportdag, alhoewel het heeft wel allebei met water te maken. Gelukkig werd het na 2 uur droog en zelfs nog echt lekker weer.

Het daarom alsnog een gezellige middag met zelfs nog een kleine Peurbakkentocht. Echte Peurbakken waren het niet, maar de sfeer hadden ze wel goed overgenomen en het werd al snel een Peurbakkenfeestje op het water.

Lees meer...   (5 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl