Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Evenementen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pageviews
Kijk ook eens hier.
 
 
 
 
 
 
 

Alles over Leiden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zoeken
Zoek hier op trefwoord in mijn archief.

powered by FreeFind
Wat speelt er in Leiden
 
 
 
Info per E-Mail
Fotografie en film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://i2.photobucket.com/albums/y42/dommeltje/April%202014/juni%202014/1457075_562938620447836_1203833434_n2-kopie.jpg


 


Nieuws

Statistieken
Opening Signature Festival door Karsu in de Hooglandsekerk. Voorstellingen Schemerstad bereikten grote hoogte.

Zonder eerdere edities tekort te doen, vond ik gisteravond de opening van het Signature Festival door Karsu Dönmez een van de mooiste, zoniet de mooiste die ik meegemaakt heb.

 photo Signature Karsu 26.jpg Aansluitend direct door naar Schemerstad. Theater tussen dag en nacht langs de Leidse grachten. Het was (alhoewel, je kan ook zaterdag en zondag nog meevaren) een tocht met vele hoogtepunten.

 photo Schemerstad 53.jpg Het Signature Festival is iets gewijzigd in opzet. Normaal duurt het festival bijna een maand, nu is gekozen voor twee tot drie edities van een weekend verspreid over het jaar. De opening van deze nieuwe opzet vond, voorafgegaan door een gezellige borrel, plaats in de Hooglandsekerk.

 photo Signature Karsu 2.jpg Al snel liep de kerk vol voor het openingsconcert van Karsu.

 photo Signature Karsu 16.jpg Burgemeester Henri Lenferink sprak het openingswoord en erkende thuis nog een hele strijd te moeten voeren om een gezamelijk programma voor de komende dagen uit te stippelen.

 photo Signature Karsu 15.jpg  Ik had Karsu nog nooit live gezien, volgens mij alleen maar bij DWDD, en was benieuwd naar wat er komen ging.

Ze bracht haar programma 'Play my strings' dat terug gaat naar de klassieke roots zoals ze zelf zegt. Samen met deze drie vrouwen brengt ze een geweldig mooi, vrolijk en fris programma. 

Geweldig ook haar verhaal over het klassieke stuk dat ze voor het Metropole-orkest mocht schrijven en met Typhoon uitvoerde.

Het concert straalde behalve klasse, vooral veel enthousiasme uit.

Behalve dat ze goed piano speelt heeft Karsu ook een prachtige stem, waarmee ze de hele zaal (op zo nu en dan meezingen na) doodstil krijgt.

Tegen het eind van het concert een grote verrassing. Van achter uit de kerk klonk een trompet en kwam trompettist Eric Vloeimans aanlopen.

Een prachtige afsluiting van dit concert. Misschien wel een tip om de programmering iets ruimer te maken. Een aantal bezoekers kwam in problemen met het op tijd zijn om in te schepen voor Schemerstad dat om 21:00 uur vertrok.

In het filmpje hieronder een paar gedeeltes van haar haar optreden.

Snel door naar de Apothekersdijk waar het ondertussen een wir war van boten en bootjes was in afwachting van de start van Schemerstad.

Omdat ik nog steeds aan het klooien ben met html codes en meer van dat soort ellende vanwege de storing bij Photobucket was mijn blog vanavond niet zichtbaar omdat er ergens een hik in was gekomen. Vandaar heb ik driekwart gedeleted en maak hem nu in verkorte versie over. Onze schepen gingen richting de Zoeterwoudsesingel voor het eerste optreden. Zonder nog een optreden gezien te hebben genoten de gasten alleen al van een avondvaartje door Leiden.

Het eerste stuk ging over een jong stelletje dat elkaar in het park leerde kennen.

Het blijft een mooi concept om vanuit de boot naar de korte voorstelllingen te kijken.

Ook dit jaar was er weer een act waar niet gestopt werd maar je in het langs varen van kon genieten zoals deze danseres.